Најчесто поставувани прашања

Четката за запечатување може да трае вечно. Кај подвижните делови зависи од интензитетот на употреба.

Во зависност од типот на влакна во различните четки, тие се отпорни од – 40 до + 120 степени. Ако барате квалификации за одредена четка или барате сопствено решение, ве молиме контактирајте со нас. Ние сме среќни да ви помогнеме.

Да, на специјално барање доставуваме и антистатички четки во различни големини.

Како семеен бизнис, ние произведуваме четки од 1941 година и можевме да им помогнеме на различни клиенти со специјално дизајнирани четки за широк спектар на апликации. Речиси сите наши четки се направени по нарачка. Се разбира, има минимална и максимална големина. Со задоволство ве информираме за можностите.

Четката не е скапа во однос на периодот кога може да се користи. Нашите четки се со одличен квалитет и, во зависност од апликацијата, траат многу долго. Добар пример се табличките со букви. Многу поштенски сандачиња се во куќата онолку долго колку што е стара влезната врата.

Четката е еколошки производ. Процесот на производство е механички; не се користат хемикалии. Покрај тоа, четките траат многу долго, па затоа не треба често да се менуваат.

Да, четката може да се одземе од влакната, а задниот дел од четката (често направен од метал) може да се стопи. Алуминиумските грбови исто така може да се одвојат посебно и да се рециклираат.

Да, можеме да произведуваме сопствени четки по парче. Може да се нарачаат и голем број четки по парче на веб-продавницата на door-line. Дали саканата четка не е наведена и дали барате сопствена четка? Ве молиме контактирајте не.

Четките за ленти може да се нарачаат посебно или да се монтираат во алуминиумски профил за монтирање. По желба, алуминиумските профили можеме да ги испорачаме анодизирани или обложени (облога во прав). За ова има подолго време за испорака.

Нашите четки за ленти се испорачуваат со различни филаменти, на пр. полипропилен, мешана коса (70% полипропилен и 30% коњски влакна), најлон или чисто коњско влакно. Составот на филаментот зависи од апликацијата за која ќе ја користите четката. Повеќе информации за апликацијата можности за четки за ленти може да се најде тука.

Нашите четки се достапни во различни големини и форми. Продаваме прави четки, заоблени четки, но и тркалезни четки. Ние сме среќни што размислуваме со вас за соодветни решенија и можеме да произведуваме и полупроизводи доколку е потребно. Во минатото, развивме четки за различни уреди на Philips како правосмукалки и машини за бричење.